Financiële ondersteuning voor ondernemers met impact

Staat de positieve maatschappelijke impact centraal in uw project? Ontdek hier hoe de oplossingen van Crédal voor krediet- en kapitaalsfinanciering u kunnen helpen bij de ontwikkeling ervan.

Financiële ondersteuning voor ondernemers met impact
Financiële ondersteuning voor ondernemers met impact

Voor wie?

U bent als starter of ondernemer actief in Wallonië of Brussel?

Met uw ondernemingsproject wilt u bijdragen tot een samenleving die streeft naar solidariteit, respect heeft voor het milieu en een cultuur van burgerschap promoot?

Crédal biedt specifieke kredietoplossingen aan tot 200.000€.

U hebt eerder behoefte aan een kapitaalfinanciering? Change, het investeringsfonds met impact van Crédal, ondersteunt projecten die een meetbare maatschappelijke impact genereren.

Voor wie?

Een krediet op maat

Bij Crédal telt niet alleen het geld. Wij analyseren elk dossier vanuit een dubbele insteek: maatschappelijk en financieel. Wij durven onze nek uitsteken bij maatschappelijke ondernemers van wie de projecten een positieve maatschappelijke impact hebben.

Een blik op onze engagementen:

 • Een krediet dat uw waarden respecteert;
 • Een expertise van 40 jaar bij de geëngageerde Belgische spelers;
 • Innovatieve financieringsformules die we samen met u uitwerken;
 • Een transparant analysedossier;
 • Gepersonaliseerde adviezen voor uw project ;
 • Een continue follow-up van uw activiteit.

Om wat te financieren?

Crédal heeft voor ondernemers met impact drie soorten van krediet in zijn aanbod.

 1. Het investeringskrediet op korte en lange termijn voor het financieren van een belangrijk aankoop (voertuig, uitrusting, renovatie …) of een vastgoedinvestering: maximum 20 jaar.
 2. Het kapitaalkrediet komt tegemoet aan een behoefte aan werkkapitaal voor de ontwikkeling van uw project: van 1 tot 5 jaar.
 3. Het kaskrediet voor het opvangen van negatieve pieken in uw kastoestand: van 3 tot 12 maanden, hernieuwbaar.

De bedragen die Crédal uitleent gaan tot € 100 000€ en zelfs € 200 000 in geval van een vastgoedinvestering.

Onze klanten zijn onder meer actief in de volgende sectoren: duurzame landbouw en voeding, duurzame energie, alternatieve consumptiewijzen of distributiemodellen, collaboratieve economie, circulaire economie, hergebruik, dienstverlening aan personen, zachte mobiliteit...

Onze klanten getuigen

Ik ben bij Crédal gaan aankloppen omdat het om een project met een maatschappelijke impact gaat. En het contact was ongeëvenaard. Ik voelde goed aan dat ze niet zomaar geïnteresseerd waren in de winst. Met een totaalbudget van 60 000 euro kon ik de inrichting en het meubilair voor mijn coworkingruimte kiezen.

Womade Brussels

Coworking voor vrouwen in Brussel

Uitgeverij Le Tiroir heeft twee duidelijke doelstellingen: onze auteurs correct vergoeden en de fans bijeenbrengen rond een tijdschrift. We hebben bij Crédal een krediet verkregen van € 30 000, waarmee we drie stevige stripalbums konden uitgeven.

Les Éditions du Tiroir

Uitgeverij uit Braine-l’Alleud

Ik ben bij Crédal terechtgekomen nadat eerst 6 ‘traditionele’ banken me wandelen gestuurd hadden. De troeven van Crédal zijn duidelijk: luisteren, transparantie over het dossier, contacten en netwerking, een daadwerkelijk engagement tegenover jonge ondernemers en een dienstverlening gebaseerd op één contactpersoon die het dossier kent van A tot Z.

La Finca

Landbouwcoöperatie en restaurant in Wezembeek-Oppem

Hoeveel kost het?

Tarieven

De voorgestelde tarieven staan los van de financiële markten. Ze worden bepaald op basis van:

 • het type krediet;
 • de looptijd van het krediet;
 • het risicoprofiel van uw project;
 • de sociale, maatschappelijke of ecologische meerwaarde.

Garanties

We zoeken samen naar oplossingen om de nodige garanties bijeen te sprokkelen voor de aanvaarding van uw krediet.

Dossierkosten

Alle kosten en voorwaarden voor het krediet worden uitvoerig en op een transparante manier toegelicht in de algemene voorwaarden. De dossierkosten bedragen 5% van het kredietbedrag, met een minimum van € 200 en een maximum van € 550. Ze dekken de verwerking en het beheer van uw aanvraag voor de hele looptijd van uw krediet.

Coöperatief aandeel

De toekenning van een krediet vereist dat de kredietnemer intekent op minstens één coöperatief aandeel van € 25 (partneraandeel). Daardoor wordt je coöperateur van Crédal en kun je onder meer deelnemen aan onze algemene vergadering, volgens het principe ‘één persoon = één stem’.

Vaak gestelde vragen

Voor de financiering genieten we de steun van de Europese Unie in het kader van het garantie-instrument dat werd ingevoerd met de verordening (EU) nr. 1296/2013 van het Europees Parlement en de Raad betreffende een programma van de Europese Unie voor werkgelegenheid en sociale innovatie (EaSI). Voor meer informatie.

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation de cookies pour améliorer votre expérience de navigation et pour collecter des statistiques de fréquentation.
Configurer les cookies